Stallen

Verleng de levensduur van uw stal door die te verhogen

 

Stallen voor melkvee of pluimvee zijn vaak gebouwd in een tijd van andere inzichten. Maar die stal kan ook nu nog prima dienst doen: door het dak te verhogen. Het is een ingreep die het alleen al kostentechnisch wint van nieuwbouw. In veel kortere tijd staat er een ruimte voor uw melkvee of pluimvee die dezelfde omstandigheden biedt. Al sinds 1934 is T.C. van den Dool dé specialist in het verhogen van bedrijfsruimte voor de agrosector.

 

Waarom een stal verhogen?

Een optimaal klimaat voor melkvee of pluimvee maakt het verschil. Bijvoorbeeld in productie, maar ook in dierenartskosten: stallen met meer inhoud scoren lager als het gaat om de uitbraak van ziekten. In de pluimveehouderij zijn volièresystemen veel gebruikt. De toepassing daarvan in oudere stallen is vaak echter onmogelijk. Het dak omhoog brengen creëert precies de omstandigheden die van deze tijd zijn.

 

Technisch beproefd procedé

Voor het verhogen van uw stal werkt T.C. van den Dool met een beproefde techniek. Met een pneumatisch vijzelsysteem wordt de stal in kleine stapjes verhoogd. De vijzels zijn door middel van slangen aan elkaar gekoppeld. Dat waarborgt een zeer geleidelijk proces. Tijdens het verhogen is de stabiliteit van de bestaande constructie gewaarborgd door middel van spanners en takels.

 

Gehele proces in één hand

De doorgezaagde kolommen worden verlengd door nieuwe onderzetbokken of door tussenlassen van bestaande kolommen.

Daarvoor produceert T.C. van den Dool stalen kolommen in de eigen werkplaats. Aan elke kolommaat kunnen we daardoor tegemoet komen. Ook het engineeren van het complete project blijft in eigen huis. Eigen uitvoerende medewerkers zorgen voor de realisatie ter plaatse, overal in Nederland en België. Vanzelfsprekend kunt u ook voor de nazorg op T.C. van den Dool terugvallen.

 

100% bedrijfszeker

Een verhoogde stal is ook een bedrijfszekere stal. T.C. van den Dool werkt conform de gestelde eisen van verzekeringsmaatschappijen.

 

Ervaring

T.C. van den Dool heeft ervaring met alle typen stallen. Al sinds 1934 zijn we een bekende naam in de agrosector. We zijn een plezierig bedrijf om mee samen te werken. Oplossingsgericht, slagvaardig en betrouwbaar. Wat kunnen we voor uw stal betekenen?