Duurzaamheid

Aandacht voor duurzaamheid is ook voor ons bedrijf essentieel. Het draagt bij aan het behoud van het milieu en speelt in op de groeiende vraag van bewuste consumenten naar duurzame producten en diensten. Daar zijn wij ons van bewust en daar willen we naar handelen, om op die manier onze footprint te minimaliseren.

Subsidies

Het verhogen en renoveren van kassen en bedrijfsruimten is op verschillende vlakken een duurzame keuze. Vaak is het alternatief namelijk het volledig slopen van de bestaande constructie, om vervolgens een volledig nieuwe constructie te bouwen. T.C. v.d. Dool B.V. zorgt ervoor dat u impact maakt op verschillende duurzaamheidsaspecten, die bijdragen aan de toekomstbestendige waarde van uw bedrijf.

Met het kiezen voor het verhogen en renoveren van uw kas of bedrijfsruimte bespaart u veel primaire grondstoffen. Wij zorgen ervoor dat het grootste gedeelte van de bestaande constructie intact blijft, verhogen het dak en passen alleen nieuwe materialen toe waar nodig. Zo reduceren we het toepassen van nieuwe grondstoffen tot een minimum, maar creëren we ook zo min mogelijk afval. De huidige materialen blijven daardoor langer in functie en worden optimaal benut.

Door ervoor te kiezen om de huidige constructie te verhogen, kiest u ervoor om minder materieel in te zetten. Machines voor het plaatsen van de fundering of een betonmixer zijn bijvoorbeeld niet nodig. Daarnaast zijn er minder transportbewegingen nodig, doordat er minder grondstoffen aangeleverd hoeven te worden. De minimale inzet van groot materieel en vrachtwagens resulteert in een significant lagere CO2-uitstoot.

T.C. v.d. Dool B.V. kan het verhogen van uw bedrijfsgebouw combineren met het bouwtechnisch upgraden. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om het dak beter te isoleren of het dak geschikt te maken voor de plaatsing van zonnepanelen. Ook de wanden van het pand kunnen vernieuwd en vervangen worden door alternatieven met een hogere isolatiewaarde. Voor al deze verduurzamingsmaatregelen zijn tevens subsidies beschikbaar. Zo kiest u niet alleen voor de meest duurzame, maar ook voor de financieel meest rendabele optie.

Met het kiezen voor T.C. v.d. Dool B.V. maakt u een bewuste keuze voor de toekomst. Het op deze innovatieve manier creëren van een toekomstbestendige werkruimte past perfect binnen maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zowel de lagere CO2-uitstoot als het minimale gebruik van primaire grondstoffen zijn het resultaat van een toekomstbestendige keuze!

1

Isolatie pand

In 2023 hebben wij ons kantoor in Maasdijk volledig laten renoveren, zowel van binnen als van buiten. Hierbij is voldaan aan de meest moderne isolatevoorwaarden.

2

Hergebruik materiaal

We proberen zoveel mogelijk materiaal opnieuw te gebruiken. De projecten van Wensink (Groningen) en Van der Valk Shipyard (Waalwijk) zijn hiervan praktijkvoorbeelden.

3

Scheiden afvalstroom

Afval scheiden bevordert recycling, vermindert milieuvervuiling, bespaart energie en draagt bij aan een gezondere planeet. Daar doen wij graag aan mee.

Goede gezondheid en welzijn

Eerlijk werk en economische groei

Industrie, innovatie en infrastructuur

Duurzame steden en gemeenschappen

Leven op het land

Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Global Goals

De Global Goals zijn een reeks van zeventien doelen die zijn vastgesteld door de Verenigde Naties om een duurzame en rechtvaardige wereld te bereiken tegen 2030.

Deze doelen zijn bedoeld om wereldwijde uitdagingen als armoede, ongelijkheid, klimaatverandering, milieubehoud, vrede en rechtvaardigheid aan te pakken.

De Global Goals bevatten een breed scala aan thema’s, elk doel heeft specifieke targets die moeten worden bereikt om een positieve impact op mens en planeet te bewerkstelligen.

Het streven naar de verwezenlijking van deze doelen vereist gezamenlijke inspanningen op mondiaal, nationaal en lokaal niveau, waarbij alle sectoren van de samenleving betrokken zijn: overheden, bedrijven, burgers en organisaties. Ook T.C. v.d. Dool B.V. wil daar aan bijdragen.

Het uiteindelijke doel is om een inclusieve, welvarende en duurzame wereld te creëren, zodat de planeet wordt beschermd voor toekomstige generaties.

Samenwerken?

Sluit aan bij het energieke team van T.C. v.d. Dool B.V. en ontdek een wereld van mogelijkheden, waar avontuur en groei hand in hand gaan.

nl_NLNL