Over Ons

Wij beschikken over een professioneel team, ons bedrijf heeft meer dan 85 jaar ervaring in dit specialistische werkveld. Al decennialang zijn wij in staat om persoonlijke wensen en eisen van onze opdrachtgevers om te zetten in een daadkrachtig plan van aanpak.

Geschiedenis

Ons bedrijf werd opgericht door opa T.C. van den Dool in 1934 aan de Leeweg in De Lier. Het bedrijf ontstond doordat de overheid in die tijd de provinciale weg N223 naar Delft aanlegde. Opa had op die route zijn tuinbouwbedrijf en moest daar vertrekken vanwege de N223. Hij verzon een manier om zijn druivenserre op een rails naar een naastgelegen perceel te verrollen. Nadat dit succesvol was verlopen, benaderden collega tuinders hem met de vraag of hij dat ook bij hen kon doen. Het was de start van het bedrijf dat T.C. v.d. Dool B.V. vandaag de dag is.

In de oorlog kreeg opa opdracht van de gemeente ‘s-Gravenzande om druivenserres te verplaatsen voor de aanleg van de Atlantikwall. Na de oorlog veranderde plat glas, waar groente onder werd geteeld, naar houten constructies met daarop een glasdek; de Venlokas (Limburgse uitvinding). Kwekers moesten om de paar jaar een nieuwe teeltlaag naar binnen rijden en hierdoor werd de afstand tot het dek steeds korter. Zo kon opa Van den Dool de Venlokassen met kelderwinnen omhoog draaien en de houten kolommen met klossen verlengen. Ook het verplaatsen van druivenserres ging door.

Toen in de jaren ‘60 zoon Kees in het bedrijf kwam, schakelde de tuinbouw over naar het telen op hoge draad. Kassen moesten zodoende steeds hoger worden. Er werd een nieuw bedrijfspand op de Leeweg gebouwd, gevolgd door de intrede van de derde Dool-generatie in het bedrijf. Evert bouwde T.C. v.d. Dool B.V. in de jaren ‘70 en ’80 verder uit. Kassen werden steeds groter en het verhogen werd vaak in combinatie met nieuwbouw gedaan; de bestaande kas werd verhoogd en een nieuw stuk kas werd op dezelfde hoogte doorgebouwd. T.C. v.d. Dool B.V. verhuisde van de Leeweg naar het huidige adres en Ad Kokshoorn en Vincent van den Dool namen samen het bedrijf van Evert over. Ook in de jaren ‘90 en ’00 breidde het bedrijf uit. Het verhogen van veestallen en bedrijfsruimten werd aan het portfolio toegevoegd en ook internationaal groeide het bedrijf door. Dool France werd opgericht en vanaf dat moment konden ook in Frankrijk kassen structureel worden verhoogd en gerenoveerd.

De dagelijkse leiding is momenteel in handen van Vincent van den Dool en Marco van Ardenne. Dool France wordt door Jacco de Graaf aangestuurd. Met een mooi team van specialisten verhogen en renoveren we nog steeds wereldwijd kassen en bedrijfsruimten. In binnen- en buitenland worden ook de mooiste nieuwbouwkassen en tuincentra op maat geleverd en gebouwd.

1

Innovatief

Voor innovatieve oplossingen voor de renovatie van uw kas of bedrijfsruimte bent u bij T.C. v.d. Dool B.V. aan het juiste adres.

2

Vakmanschap

Onze medewerkers zijn in het bezit van een VCA certificaat en de vereiste scholing op het gebied van nieuwe technieken en veiligheid.

3

Betrouwbaar

Wij komen afspraken na. Ons team staat garant voor kwaliteit en is gemotiveerd om elk project binnen de gestelde termijn op te leveren.

Waar staan wij voor?

Wij zijn een plezierig bedrijf om mee samen te werken. Oplossingsgericht, slagvaardig en betrouwbaar. Wat kunnen we voor u betekenen?

Onze visie

T.C. v.d. Dool B.V. streeft bij alle werkzaamheden naar een optimale combinatie van het inzetten van vakkundige medewerkers, het gebruik van materiaal van hoge kwaliteit, een grote flexibiliteit in de aanpak en innovatief meedenken in praktische oplossingen.

Onze missie

Bij T.C. v.d. Dool B.V. willen we toekomstbestendige kassen en bedrijfsruimten creëren door de inzet van unieke producten.

Samenwerken?

Sluit aan bij het energieke team van T.C. v.d. Dool B.V. en ontdek een wereld van mogelijkheden, waar avontuur en groei hand in hand gaan.

nl_NLNL